Massage för gravida

Skrivet av Julia Sälde

15 June, 2023

Du vet väl att det finns massage för gravida? Gravidmassage ger en avslappnande stund och kan även hjälpa till att behandla och förebygga vanligt förekommande besvär i den gravidas kropp. Många gravida upplever smärtor till exempel i ryggen, ländryggen, axlar och sätet. En orsak är att hållningen ändras under graviditeten på grund av den växande magen. Detta belastar vissa muskler mer och kan skapa obalanser i musklernas relationer till varandra. Här hjälper massageterapi de spända musklerna att slappna av vilket kan minska smärta och öka rörligheten i kroppen. Massage kan i kombination med enkla övningar även ge bättre kroppsmedvetenhet och hållning. Detta är positivt för att förebygga att få ont igen. Mer om foglossning hittar du här.

Ett annat vanligt problem hos gravida är svullna ben och fötter. Mängden vätska och blod i kroppen ökar under graviditeten för att tillgodose både kvinnan och barnets behov. Tryck från den växande livmodern på vener vid ryggraden stoppar upp flödet av blod tillbaka från benen och mer vätska ansamlas därför just där. Här kan gravidmassage och särskilda massagetekniker hjälpa genom att öka blodcirkulationen i området.

Massagen är även en möjlighet att slappna av på djupet i kropp och sinne, något som är fördelaktigt inför en förlossning. Under gravidmassagen ligger den gravida bekvämt och säkert på en särskild graviddyna både på mage, rygg och ibland på sidan. Det går bra att få massage under hela graviditeten. Magen masseras inte utan istället rygg, axlar, nacke, ben, säte, nacke och armar beroende på den unika gravida personens besvär. Boka tid för gravidmassage och vanlig massage kan du göra här.

Relaterat…

Foglossning vid graviditet

Foglossning vid graviditet

Foglossning vid graviditet är ett specifikt område som jag verkat inom länge och har därför skapat Friskare...

Kiropraktik för gravida

Kiropraktik för gravida

Kiropraktik för gravida är ofta en effektiv behandlingsmetod då modern under graviditeten genomgår både fysiska och...

Multitasking och bäckenbotten

Multitasking och bäckenbotten

Att multitaska har länge ansetts vara eftersträvansvärt, effektivt och positivt. Det har framförts hur duktiga kvinnor...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *