Vad är massage bra för?

Massage behandlar och bearbetar i första hand kroppens muskler för att hjälpa dem att slappna av.

En massagebehandling skapar samtidigt ökat lugn och välbefinnande. Frisättningen av lugn-och-ro-hormonet oxytocin främjar avslappning, välmående och minskad stress.

Massage kan också hjälpa dig att bli mer rörlig. Även lederna gynnas av massge, då överspända muskler kan påverka ledhälsan negatitv. Massage stimulerar också lymfsystemet att jobba mer effektivt och ger därför kroppens naturliga utrensning en boost.  

 Massage hjälper till exempel vid:

  • Stel bröstrygg
  • Ryggskott
  • Ont i ländryggen 

 

  • Spänningshuvudvärk
  • Ischias
  • Dålig hållning

Boka tid

Boka tid via knappen Boka Massage.

Prislista:

Klassisk massage från 450 kr
Helkroppsmassage från 800 kr
Gravidmassage från 800 kr

Julia Sälde

Certifierad massör och diplomerad massageterapeut

Kontaktuppgifter:

salochfrid@gmail.com

Julia utbildade sig till diplomerad massör 2020 på Hälsoteket i Malmö och arbetade 1,5 år som massör på Milstenen Spa & Massage. Hon har sedan dess startat företaget Säl & Frid och har vidareutbildat sig till massageterapeut med inriktning på rörelse- och muskelsmärta vid Malmö Massageskola. Julia erbjuder även gravidmassage.

Mer info och bokning

FAQ

Vad är muskelknutor?

Muskel består av så kallade muskelfibrer och kan liknas vid ett rep. Det som kallas knutor är egentligen att vissa fibrer klibbats ihop och känns som en knut.

Varför får man muskelknutor?

Musklerna dras ihop för att vi ska kunna röra oss, men de ska också kunna slappna av. När en muskel inte kan slappna av och mjukna så får vi de så kallade knutorna. Detta kan ske vid till exempel mycket statiskt arbete, men även vid stress. Det som hjälper är massage, stretch och vila från det som orsakat spänningen.

Hur ofta kan man gå på massage?

Man kan gå på massage så ofta man vill eller känner ett behov av massage.