Vad är Fysioterapi och hur funkar det?

Fysioterapi omfattar diagnostik, behandling och förebyggande arbete av funktionsrubbningar i rörelseapparaten. Fysioterapi är ett uppgraderat namn för sjukgymnastik.

Den fysioterapeutiska behandlingen utförs på olika sätt och med olika tekniker. Vi använder manuella tekniker (det vill säga händerna för att påverka leders och musklers funktion), akupunktur och intramuskulär behandling, rehabiliteringsträning, avslappning och medicinsk apparatur.

Det kompletteras med rådgivning och information om egenvård. Målet med behandlingen är att återställa funktionen i kroppen, minska smärta och stabilisera.

 

 

Boka tid

Boka hos sjukgymnast/fysioterapeut:
Nybesök: Det är enklast att mejla via knappen Boka Nybesök.

Återbesök: Är du under behandling väljer du knappen Boka Återbesök istället.

Pris

200 kr patientavgift, högkostnadskort och frikort gäller.

 

Om Oss

 

 

Shirin Zarur

Legitimerad fysioterapeut

Kontaktuppgifter:

040 – 651 31 21

shirin@friskarefysik.se

Shirin tog sjukgymnastexamen på Karolinska Institutet 2004 och har en förkärlek för idrott och rörelse, kvinnohälsa och framför allt graviditet. Hon har en specialist i Idrottsmedicin och Master of Science från Linné universitetet med ämnesområde idrottsmedicin, samt en pågående specialistutbildning inom kvinnors hälsa (gynekologi, obstetrik och urologi) med inriktning graviditetsrelaterade besvär och andra bäckensmärtor, mer om det här. Behandlingsmetoder som används är rehabträning, akupunktur och triggerpunktsbehandling med nål.

Jobbar helst med:

  • Gravida patienter
  • Svanskotesmärta
  • Bäcken och bäckenbotten
  • Träning och rehab efter förlossning (postpartum träning)
  • Idrottsskador i knän och fötter

Per Olof Thor-Liljedahl

Legitimerad sjukgymnast

Kontaktuppgifter:

0735 – 89 00 00

per@friskarefysik.se

Per utexaminerades till legitimerad sjukgymnast 1991 vid Göteborgs universitet och arbetade i tre år för den offentliga sektorn i Sverige och Danmark. Sedan 1995 arbetar Per som privat sjukgymnast tillhörande Region Skåne i Malmö. Hans inriktning har alltid varit rörelseapparaten med hänsyn till funktion och smärta, med vidareutbildningar inom akupunktur, ledmobilisering och triggerpunktsbehandling med nål.

Jobbar helst med:

  • Akut smärta
  • Kronisk smärta
  • Huvudvärk
  • Axelsmärta
  • All rygg- och nacksmärta

 

FAQ

Kan en fysioterapeut hjälpa mig med nackspärr?

Ja, hos oss är det Per som jobbar med nackbesvär. Kontakta honom för tid.

 

Kan man sätta akupunktur för illamående under graviditeten?

Ja, normalt sett sätter vi inte akupunktur förrän efter v 12, men om illamåendet är svårt och läkare/barnmorska godkänt behandlingen så gör vi det.

 

Vad är koden till ingången (porten) och grinden?

Koden står i ditt bokningsmejl.

 

Hur många behandlingar behövs?

Det är väldigt individuellt baserat på vad du söker för och hur länge du haft besväret. Ta upp frågan med din fysioterapeut när ni lägger behandlingsplanen.