Kiropraktik för gravida

Skrivet av Caroline Lagerlöf

20 November, 2022

Under graviditeten genomgår modern både fysiska och hormonella förändringar, vilket förståeligt nog påverkar hela kroppen. Det kan bland annat orsaka smärta i bäckenet, ryggen och nacken. Lederna i bäckenet stöds upp med hjälp av några av de starkaste ligamenten i kroppen. Under graviditeten blir dessa ligament rörligare vilket leder till förändringar i kroppens rörelseapparat så som lederna och musklerna. Bäckenet är ryggradens stomme och därför extra viktig att ta hand om då förändringar här påverkar resten av rörelseapparaten.

För gravida kan dessa problem bl a yttra sig som smärta och problem när man går, vänder sig i sängen, reser sig upp från en stol eller vid lyft. Smärtan brukar vara kring bäckenlederna, ryggen, höfterna eller blygdbenet. Vissa kvinnor upplever även nervpåverkan i form av ischiassmärta. Många gravida med bäckenproblematik har problem och behöver hjälp både under graviditeten samt efter förlossningen.
Kiropraktorn är utbildad i att undersöka och behandla kroppens leder, muskler, nervsystem och ryggrad. Behandling med kiropraktik för gravida innefattar både de smärtande och omkringliggande områdena. Den kiropraktiska behandlingen anpassas efter varje kvinna och de olika stadierna av graviditeten. Behandlingens syfte är smärtlindring, bättre funktion i kroppen, underlätta graviditeten och bättrad livskvalité.

Relaterat…

Multitasking och bäckenbotten

Multitasking och bäckenbotten

Att multitaska har länge ansetts vara eftersträvansvärt, effektivt och positivt. Det har framförts hur duktiga kvinnor...

Att vara i synk med sig själv

Att vara i synk med sig själv

Generellt är vi i behov att stanna till i våra liv för att känna in var vi befinner oss. Känna in om vi är nöjda med...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.