Hur ska jag veta om en skada är allvarlig eller inte?

Bild på frågetecken

Skrivet av Shirin Zarur

3 June, 2017

Det är väldigt sällan man har en läkare eller annan medicinskt kunnig personal att fråga när man är ute och tränar, springer, tränar i grupp och så vidare. Hur ska man då veta om man gjort sig illa tillräckligt för att kliva av och linda om sig?

I det ögonblick du känner att något hänt, ska du lita på din instinkt! Oftast känner du att något inte är som det ska, något hände i kroppen; och den känslan ska du lita på. Det är oftast en skada du behöver ta hand om… Ibland kan man till och med känna att något snäppt till, eller höra det i kroppen. Detta är inget gott tecken och du ska definitivt ta hand om kroppsdelen enligt instruktionen tidigare vid akuta skador. 

Ofta är vi så uppumpade med Endorfiner när vi är igång och tränar, så vi känner inte så mycket smärta, och därför kan man inte bara gå efter det symtomet. Många har tyvärr en tendens att känna efter en liten stund senare och tycka att det ju inte är så farligt, det gör knappt ont, jag fortsätter och tränar… Men detta är det sämsta du kan göra för läkningen av skadan, då blödningen blir så mycket större, och tyvärr blir läkningstiden och återhämtningstiden (inklusive rehabiliteringstiden) längre av detta. 

Med andra ord… Lita på din instinkt!

Lycka till!

Shirin Zarur

Relaterat…

Lymfmassage

Lymfmassage

Många har vare sig hört talas om lymfsystemet eller lymfmassage. Lymfsystemet är kroppens avfallssystem. Det ska se...

Kiropraktik för gravida

Kiropraktik för gravida

Den gravida kroppen - varför den kan behöva en kiropraktor Kiropraktik för gravida är ofta en effektiv...

0 Comments