Att vara i synk med sig själv

Skrivet av Shirin Zarur

18 June, 2021

Generellt är vi i behov att stanna till i våra liv för att känna in var vi befinner oss. Känna in om vi är nöjda med vad vi gör, om vi lägger vår tid på det som är viktigt för oss, och om våra handlingar går i linje med den person vi vill vara och uppfattas som. Jag brukar kalla det att vara i synk med sig själv.

Jag hinner inte alltid reflektera och bearbeta detta på djupet i vardagen, speciellt inte när fokus ligger på att möta patienter, studier, projekt i livet etc. Men jag ser till att reflektera över året vid minst 2 tillfällen varav vid ett av dessa sitter jag på min favoritklippa på Nåttarö. Jag reflekterar över min insats och om jag är nöjd med mina beslut och min inställning till livet, även relationer och arbete. Jag tittar på olika delar av livet och vänder och vrider på det för att utvärdera, om det är något jag vill förändra eller om jag hamnat på villovägar.

 

De områden jag synar

Relationer och familj – har jag det jag behöver och och ger jag det jag bör? Har någon relation tagit skada? Är det någon relation som inte är aktuell längre?
Arbete – är jag nöjd med min insats? Behöver jag utveckla något annat?
Studier – är målet detsamma? Är jag i fas?
Personlig utveckling – vad har hänt under året och hur har det påverkat mig? Har jag ändrat inställning och i så fall på rätt sätt?
Ekonomi – hur har mina val sett ut? Investerar jag tillräckligt? Behöver jag göra några förändringar? Är jag på väg mot mitt ekonomiska mål?
Hälsa – tar jag hand om mig själv? Hur har min stress sett ut? Är det en acceptabel nivå? Får jag tillräckligt med återhämtning? Mår jag bra? Tränar och rehabar jag tillräckligt? Tränar jag det som ger mig glädje OCH är nyttigt för mig? Är det någon kroppsdel som behöver extra tillsyn? Behöver jag göra någon förändring?

 

Dissonans och förankring

Ibland uppstår det en dissonans, vilket innebär att det uppstått en skillnad mellan vad man tycker är rätt och vad man står för, men inte handlar utifrån det. Vid dessa lite djupare tillfällen av reflektion då brukar jag avsluta med att känna in ifall det jag gör synkar och känns förankrat i mig och därmed känns rätt. Om inte får jag reflektera över vad jag behöver förändra så att jag hamnar i synk med mig själv.
Om du önskar bli guidad i avslappning och kroppens signaler för att bli mer van så brukar jag rekommendera Mindfulness som en bra start, för det är viktigt att ta pauserna i vardagen också. En del väljer meditation sittande, andra meditation i rörelse, men det finns många vägar till att vara i synk med sig själv, hitta din 🙂 Jag gillar min klippa en gång/år i alla fall.
Tack Nåttarö Handelsbod för att ni tillhandahållit allt jag behövt under min synkningsvistelse på Nåttarö <3
Hur kan man känna sig annat än priviligerad sittande på en klippa med denna utsikt…?!

Relaterat…

Att känna sig hämmad

Att känna sig hämmad

Jag har blivit påmind om hur lyckligt lottad jag normalt sett är alldeles för många gånger i mitt liv. Att vara vid...

Multitasking och bäckenbotten

Multitasking och bäckenbotten

Att multitaska har länge ansetts vara eftersträvansvärt, effektivt och positivt. Det har framförts hur duktiga kvinnor...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *