Som Balsam för själen

Skrivet av Shirin Zarur

23 July, 2019

Tillbaka till bergen, till det vackra landskapet och naturen i norra Italien. En plats att återfå balansen och mental återhämtning.

 

Jag ringde upp en god vän och förklarade att jag behövde komma bort, ta en paus, på riktigt. Min själ behövde ny energi och jag behövde pussla ihop bitarna av förändring efter våren, en vår full av utbildning, flytt och nystart på arbetet. Jag kände mig överväldigad, trött, minnet svek mig och min livsenergi gick på sparlåga. Det blev en veckas resa till tidigare vinter- och skidresmålet Champoluc, men denna gång ensam och sommartid. Målet: förnyad energi genom att pausa alla måsten, sova ut och ha tid att grunda mig igen.

 

Med bergen omkring mig fick jag ett lugn jag inte kan finna någon annanstans. De reser sig stolta och vackra, konstanta och beständiga. Det är lätt att få perspektiv på situationer, händelser, människor och arbete. Jag får tid att begrunda min omgivning, tacksamheten för alla de som stöttar och hjälper mig fördjupas. Särskilt tacksam är jag för min gode vän Henrik Hultberg som gjorde denna resa möjlig. Med hans kunskaper om området som researrangör och delägare i Alipine Legends kunde jag nyttja tiden till det jag behövde; vila, njuta av naturen och vandra. Jag tänker och reflekterar som bäst när jag går, och nu fick jag min beskärda del av det, omgärdad av vacker natur, berg, skog och sjöar. 

 

Vad kan jag fylla dagarna med här? Allt jag kände för. God mat, ensamtid, yoga med bergen som omgivning och utsikt, vandra uppför bergen på utmanande men väl underhållna vandringsleder, laga mat till mig själv (vilket jag knappt gjort på flera månader) och landa i min kropp igen.
Det är lätt att tappa bort sig själv i alla måsten, livet kan ibland snurra på som ett ekorrhjul. Att ta en paus för att finna sig själv och sin kärna ser jag numera som ett måste. Att komma iväg för att ta hand om sig själv ger positiva signaler till dig själva. Med det menar jag att du bejakar dina behov, får DIG att känna dig viktig. DU tar hand om dig själva också, inte bara alla runt omkring. Jag tror vi mår som sämst när vi åsidosätter vad vi behöver och fokuserar för mycket på allt vi måste göra för alla andra och för våra jobb. Men att ta pausen och bejaka sig själva för att få väl behövd mental återhämtning – det är guld värt!

Med friska hälsningar
Shirin

Relaterat…

Svårigheter året 2020

Svårigheter året 2020

Vilket år. Min pappa fick en mild stroke, relationen tog slut, en motspelare i streetbasket sprang in i mig och...

Finding the reason

Finding the reason

As a physiotherapist our work is to help people with their pain most often, but also to improve the function of the...

0 Comments